tiistai 23. helmikuuta 2021

6.0 Aavalampi: viikko VI

 Hyvää helmikuuta! Kuukausi on tietysti jo pitkällä, mutta itsellä on taas ollut pitkähkö tauko tässä sims-projektien kanssa. Oikeassa elämässä on monenlaista projektia käynnissä: gradun kirjoittamista, uuden kämpän remontointia ja kesätöiden kuumeista etsimistä. Nyt oli kuitenkin sopiva väli aloittaa uusi kierros Suvilaaksossa! Kierros alkaa tuttuun tapaan Aavalampien kuulumisilla. 


Tässä osassa on melko paljon kuvia, ottakaa siis popparit viereen!

*** *** *** *** ***Reippaana poikana Eerik hankki itselleen töitä. Levykaupassa on varmaan mukava ja rento työskentelyilmapiiri.Ja nyt hyödynnetään naapuruston vaatekauppaa. On jo korkea aika päivittää ulkonäköä hieman.

Muotinäytös Aavalammen tapaan. Perheen pojat on kyllä komeita.Varpukin tykkää Auliksen uusista kuteista.


Tanssistudiolla sujuu kaikki entiseen tapaan, vierailijoita painostetaan houkutellaan jäämään sitä mukaa kun heitä paikalle valuu. Edes oma tytär ei säästy mainospuheilta. Matilda-parka :D
Paikka tosin koki pienen uudistuksen. Kyllästyin sisääntuloaulan ahtauteen ja portaiden ainaiseen tukkeutumiseen, joten laajensin alakertaa ja lisäsin toiset portaat. Nyt on tilaa tanssahdella!
Vierailijatkin tykkäävät.


Isabel on ystävystynyt Korventaan Mathiaksen kanssa, ja se sulattaa sydämeni. Olisiko tässä tuleva pariskunta?Tulevia kyyhkyläisiä tai ei, ainakin ystävyys tulee olemaan ikuista.

Läksykerho kokoontuu lattialla. Siinä toki olisi pöytä ihan vieressä, mutta ilmeisesti se ei ole yhtä mukava.
Eerik sai uuden lelun. Jee."Haloo? Onko lastensuojelussa? Täällä myrkytetään lapsia karsinogeeneilla! Tulkaa hakemaan meidät pois!"
"Älä viitsi olla noin dramaattinen, Aku! Se on vain hieman mustunutta. Istu alas ja syö ruokasi!"Nörttipoju mikä nörttipoju.On se kyllä jännä että ötököitä täytyy myrkyttää vaikka olen hommannut tuon mehiläispesähommeliinin... Onko muilla tätä samaa ongelmaa?

Uudistettuun tanssistudioon riittää asiakkaita, ja tässä ollaan pikkuhiljaa kiipeämässä voiton puolelle!

No jo nyt on Aku, olisiko kannattanut pyytää perheeltä vähän aiemmin apua? Vieläkö palanut spaghetti kummittelee mielessä?Myös Varpun on aika päivittää kuteensa. 
Ennen...... ja jälkeen!
No voi mikä poikain juorukerho Akulla ja Frankilla on! Juoruaisivat nyt edes vaikka Isabelista ja Mathiaksesta tai jotain.Siinä ne taas niin söpöinä leikkivät! Kotileikit pystyssä, harjoittelevatko he ehkä tulevaisuuttaan?
Pikku-Isabelin on aika kasvaa teinitytöksi! Jännää!
Soma neitokainen! Elämäntavoitteena hänellä oli, että kuusi lapsista menee naimisiin. Hän haluaa siis suuren perheen... Jippii... Sitä vauvojen ja taaperoiden määrää...Teinille tietysti teinimäinen huone. Ai mitenniin tykkään vihreästä ja sinisestä?Isabel päivitetyin vaateparsin ja kampauksin.
Ei olisi arvannut, että hän innostuu robotiikasta noin! Mahtavaa, lisää naisia vaan teknisille aloille! Häshtäg feminismi!
En minä ollenkaan tullut kylille katselemaan Akulle potentiaalisia tyttöystäviä, ehhehheeeen.
Vähän on niukalti vaihtoehtoja. Joko söpö blondi tai tyhjäsilmäinen brunette. Hmm.

Siinäs opit, ei kannata syödä oudonhajuisia ruokia!
On muuten nätti tyttö. Saattaa olla jopa lempparilapseni. Vaikka ei vanhemmilla tietenkään sellaisia kuuluisi olla :D Mutta katsokaa nyt noita piirteitä!
Ei löytynyt aarretta, vaan piti sitten mennä hajottamaan vesiputki. Ja vielä coolin nahkatakkinaapurin nähden! Voi Aulis.
Sitten kun vielä ehtisi lomailemaan ja hyödyntämään noita karttoja.
(Ah, loma... Muistaako joku vielä sen ajan, kun sai matkustella ja käydä ulkomailla?)Kylläpä näillä lapsilla on oudot kerhot. Läksykerho ja ruoanlaittokerho. Mitähän ne vielä keksii?Aina niitä Auliksen jälkiä saa olla siivoamassa. Ja poika vaan vahtaa naapurin bemaria.
"Hehheh, ketään ei ole kotona, nyt se olisi pöllittävissä!"
"Mitä sinä Aku supiset siellä?"
"Eeeeeen mitään..."
Aku aikuistui!

 Siitä onkin hetki, kun tämä herra on piipahtanut pelissäni. Yliopistoon menemättä jättämisestä menettää niin paljon tavoitepisteitä, että Aku-parka ei voinut tältä nyt oikein välttyä. Voi poloista.
Pakollisen ulkonäön päivityksen jälkeen Akusta kuoriutui komea mies! Oikein aikuisen näköinen.
Seuraavana päivänä Aku pääsikin mukaan tanssistudiolle harjoittelemaan yrityksen pyörittämistä. Tässä naapurustossa se on melko välttämätön taito. Myyntihommat näyttävät sujuvan ihan kohtuullisesti.... tai no, pitikin mennä sanomaan.Aulis on ihan fiiliksissä päästyään jälleen tiskijukkailemaan :D Hän on löytänyt elementtinsä!


Tämähän näyttää vallan hyvältä! Akusta kehkeytyy vielä oikea myyntitykki.Tämä näyttää ihan joltain erokohtaukselta :D
"Rakas, et nyt viitsisi!"
"Sinä et ymmärrä... *niisk* ;("Siinä on ihan söpö nainen. Näitä vaimoehdokkaita on hyvä tutkia tässä samalla kun tehdään vähän myyntityötä...
Vaihtelu virkistää, Varpukin pääsi kokeilemaan tiskijukkana oloa. Ja Auliksella on baarimikon eleet heti hallussa!Aulis ja Varpu ovat nyt ihan Akun lumoissa. Älkää nyt unohtako, että talossa asuu vielä kaksi muutakin lasta!No, ainakin toinen osaa viihdyttää itse itseään. Jos Isabel kaipaa seuraa, hän voi aina rakentaa itselleen seuraa. Tai ainakin jossain vaiheessa ehkä kenties voi.

Akusta ei tule tanssistudion perijää, vaan sen sijaan hän meni ja osti itselleen kahvilan. Sinne tarvitaan varmaan jotain myytävääkin, vai mitä Aku? Siis tuumasta toimeen!Kahvila on söpö, perinteinen pikku kahvio, jossa voi istuskella ulkonakin, mikäli sää antaa myöden. Tämä konsepti tosin olisi varmaan toiminut paremmin, jos liikkeessä olisi ravintola, mutta ei se mitään. Söpöä yhtä kaikki.Sisustuskin on söpö. Kahvilan yhteydessä on myös pieni lehtikioski.Ja henkilökunnan taukotilat ovat kompaktin kokoiset.

Koko perhe auttaa Akua saamaan bisneksen käyntiin. Onneksi perheenjäseniä on monta, sillä kaikille kyllä riittää tekemistä enemmän kuin tarpeeksi. Akulla on kädet täynnä töitä takahuoneessa hänen yrittäessään estää vitriinejä tyhjenemästä.
Ensimmäinen päivä sujui varsin mallikkaasti. Isabel ja Eerik saivat myös hieman hyödyllisiä taitoja, joita he voivat käyttää sitten omaa yritystään edistämään.


Taidot ne sen kun vaan kehittyvät.

Tyhjyyteen tuijotteleva brunette ei sitten ole Eerikin tyyppiä. Valikoiva naismaku herralla. Ei kai auta kun etsiä joku sopivampi sitten.
Tämä soma nainen sen sijaan on hyvinkin paljon Akun mieleen. En ihan innostu siitä, että sukuun tulisi taas uusi punatukka eikä sen suhteen oikein vaihtelua, mutta toisaalta, jos kemiat kohtaavat, niin ne kohtaavat. Onhan hänellä muuten oikein hyvät geenit, eli pidetään mielessä mahdollisena tulevana vaimona Akulle.
Osan lopuksi onkin Akun aika kokeilla omia siipiään. Hänellä on nyt kaikki, mitä hän tarvitsee uuden elämän alkuun. Saa nähdä, miten hän tulee pärjäämään.

Seuraava osa on Matildan osa, sitten Akun, sitten kierros jatkuu Korventaasta normaalisti eteenpäin.

*** *** *** *** ***

Yhteenveto:
 • simejä: 17
 • kerroin: 3
  • väestö yhteensä: 51
 • tontteja: 11
  • kotitalouksia: 5
  • yhteisötontteja: 6
 • tulipaloja: 2
 • murtovarkauksia: 5
 • ansaitut:
  • CAS-simit: 1
 • verot: 19 044$
 • avoimet urat:
  • tanssi: 1 paikka (Timea Lehtonen)
  • lainvalvonta: 1 paikka
  • musiikki: avoinna
  • ravintola-ala: 1 paikka (Sami Lehtonen)
  • arkkitehtuuri: 1 paikka

9 kommenttia:

 1. Kylläpä Isabelista kasvoi kaunis! Minkähän näköisiä lapsia sitä tulisi oikein Mathiaksen kanssa... Isabelille tervetuloa teknisille aloille, vähän turhan vähän naisia siellä vielä on.

  Myyntityö on kyllä hyvä hetki etsiä simeille sopivia puolisoehdokkaita, ei tarvitse tehdä baaritiski tonttia :D (itse legacyja pelatessa teen yhteisötontin, jossa on pelkkiä baaritiskejä ja valitsen puolison baarimikkojen joukosta...)

  Sinne lähti sitten Akukin, tässä hasteessa on kyllä kiva, kun pääsee seuraamaan muidenkin kuin perijälapsen elämää.

  Tuosta mehiläispesähommelista huolimatta minullakin pitää myrkyttää kasveja ja puita, mutta huomattavasti vähemmän kuin ilman sitä (ilman sitä kaikki ovat koko ajan vihersimeinä...). Enpä ole edes ajatellutkaan, että olisikon sen oikea tarkoitus lopettaa kokonaan myrkyttelyt.

  Olipa mukava päästä taas seuraamaan elämää Suvilaaksossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, että Isabel ja Mathias ovat tarpeeksi vanhoja jatkamaan sukua, sittenpähän näkee kuinka nättejä heidän lapsistaan tulee! Totta, Isabel olisi kyllä todellinen uranuurtaja robotiikan alalla.

   Olen huomannut tuon sinun baaritiskitonttitapasi, se on aika kekseliäs :D Ainakin on varaa mistä valita! BaCC-haasteessa voi tosin olla iso kynnys uhrata yksi yleinen yhteisötontti ihan vain sille...

   Minulla on sellainen muistikuva, että joskus mehiläispesä olisi toiminut niin, ettei sen kanssa tarvitse kasveja myrkyttää ollenkaan :o voi olla että olen väärässä, ja että se toimii juuri kuten pitää. Mutta jotenkin niin vahvana toisenlainen mielikuva. Pitää varmaan tarkistaa asia jostain.

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 2. Kiva kun tännekkin tullut uutta osaa! :) Uudet lookit ovat kivat :) Itse ostan aina kaikki vaatteet ilmaiseksi kotona vaatenaulakolla simeille, kun en jaksa käydä ostamassa niitä erikseen yhteisötonteilla :D Tosin toisi varmasti vaihtelua, kun kävisi välillä tonteilla ostamassa.

  Tanssistudiosihan pääsi jo vähän paremmalle mallille asiakkaiden suhteen. Itse joskus pelasin myös tätä haastetta ja tein tanssistudion, mutta eihän se sieltä millään noussut tai tuottanut, joten lopuksi piti muuttaa koko yrityksen ideaa :D

  Aavalammille on kyllä siunaantunut komeita/kauniita lapsia :3 Toivottavasti löydät Akulle, jonkun sopivan puolison, jonka myös herra itse kelpuuttaa. Kahvila on kyllä kiva idea seuraavaksi yhteisötontiksi. Aku tuleekin viettämään paljon aikaa uunin edessä leipomuksia tehdessään :D Isabel ja Mathias olisivat kyllä sopiva pari, jos tosin teini-iässä vielä viehättyvät toisistaan.

  Munkin mielestä joskus vielä toi mehiläispesä riitti pelkästään, mutta niitä piti sitten olla joka puolella monta, ettei tarvitse myrkyttää. Tosin nyt kun pelaan rkc:tä niin en oo voinut käyttää koko hökötystä, niin en tiedä muistanko oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olin tuon ilmaisen vaatenaulakon ahkera käyttäjä silloin, kun pelilläni oli taipumusta kaatua yhteisötonteille mentäessä :D Nykyään yritän sitten välttää arkea liikaa helpottavien esineiden käyttöä. Rahasta kun minulla harvemmin on pulaa, niin käytetään sitä sitten vaatteisiin :D Ja onhan se ihan kivaa vaihteluakin tosiaan :)

   Joo, olen yllättynyt, miten hyvin tanssistudiolla menee tätä nykyä! Alku tosin oli aika takkuinen kun kukaan asiakkaista ei jaksanut pysyä tontilla niin kauaa että olisi tullut kunnolla tuottoa, mutta nykyään ei onneksi sitä ongelmaa ole.

   Aavalammilla on totta tosiaan hyvännäköinen uusi sukupolvi <3 Saa nähdä, kuinka hiki hatussa Aku-paran täytyy uunin edessä päivittäin pakertaa pitääkseen kahvilansa pystyssä :D kun ei voikaan vain tukusta ostaa valmista...

   Sentään jollain toisellakin on sama muistikuva kuin minulla. Tiedä nyt sitten miten sen oikeasti kuuluisi olla. Noh, tällä mennään.

   Kiitos kommentista!

   Poista
 3. Ai että, pelisi ja kuvasi näyttävät jotenkin niin hyviltä, ihanat värit! Itselläkin heräsi pelihimo. Lapset ovat kyllä nättejä, ymmärrän Isabelin ottamisen suosikiksi, kieltämättä todella kauniit piirteet. Aku sitten otti ja perusti kahvilan, hyvin näytti lähtevän yrittäjän elämä käyntiin. Vaimoehdokkaitakin näköpiirissä, jännittävää! Seuraavia osia ja Akun ja Matildan kuulumisia odotellen! Bacc-haasteiden seuraaminen (ja pelaaminen) on hirveän mielenkiintoista, nostan hattua sille kuka on jaksanut kehittää näin yksityiskohtaisen haasteen.

  Toi mehiläispesä on kyllä jännä, joillain tonteilla tuntuu että se pitää kaikki ötökät poissa ja toisilla saa silti olla myrkyttämässä, mene ja tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. P.S. Evergreen jatkaa uudella kierroksella!

   Poista
  2. Kiitos kommentista! Tykkään sisustaa simien koteja värikkäästi, se on jotenkin kivan piristävää. Kaikki Aavalammen lapset ovat hurjan hyvännäköisiä, mutta etenkin tuo kuva Isabelista on minusta erityisen onnistunut! Ja joo, ehkä Aku noiden naisten joukosta löytää vaimon. Tai sitten löytää jonkun aivan toisen. Saa nähdä.
   BaCC-haasteita on kyllä kiva pelata ja seurata! Tykkään siitä, että koko naapuruston saa suunnitella ja rakentaa alusta asti itse.

   Evergreen käyty lukemassa ja kommentoimassa!

   Poista
  3. Evergreenissä tapahtuu jälleen :)

   Poista
  4. Luettu ja kommentoitu ajan tasalle!

   Poista