sunnuntai 11. lokakuuta 2020

5.4 Lehtonen: viikko I

Ehdittekö jo kuvitella, että viides kierros olisi ohi? Ehei! Minulle on kertynyt sen verran CAS-simejä varastoon, että päätin täydentää naapurustoani uudella perheellä. Saanko esitellä Suvilaakson uusimmat asukkaat: Lehtoset!

*** *** *** *** ***Tässä ovat (vasemmalta oikealle) Timea, Linnea, Sami ja Taija Lehtonen. He malttavat tuskin odottaa pääsevänsä asettumaan kunnolla taloksi ja tutustumaan naapuruston muihin simeihin!Perheen isä Sami haikailee esiintymisuralle, mutta valitettavasti hän on tullut väärään kaupunkiin. Suvilaaksossa ei moinen ole vielä mahdollista. Sami saa siis luvan etsiä onneaan muista paikoista.Perheen äidin Taijankaan elämäntavoite ei ole sen helpommin toteutettavissa. Kenties kerään perheelle tarpeeksi varoja ja pistän Taijan perustamaan sen jälkeen taidegallerian. Kuka tietää.
Perheen lapsoset Timea ja Linnea ovat kuin yö ja päivä keskenään. Vaikka Timea jakaa äitinsä tiedonjanon, hän kapinoi silti vanhempiaan vastaan minkä kerkeää. Hän haluaisi tiedeuralle, mikä sentään on jopa toteutettavissa, mikäli Timea jaksaa kykkiä shakkipöydän tai teleskoopin äärellä tarpeeksi pitkään.

Linnea puolestaan on kiltti pieni tytöntyllerö, joka ei vielä kanna huolta huomisesta. Mitähän hän haluaa elämällään tehdä?

Tässä on perheen kotitalo. Yllättävän hienon siitä sai sillä pienellä aloitussummalla, jonka uudet taloudet saavat aluksi käyttöönsä. Kumpikin lapsi sai jopa oman huoneen ja kaikkea.
Sami päätti heti katsastaa, mikä naapuruston työtilanne on. Tai sitten hän meni surffailemaan netissä. Tiedä häntä.Jaahas, tutut naamat päättivät tulla tervehdyskäynnille! Menkää nyt joku vastaanottamaan vieraita!

On se pikkusisko välillä ihan kivaa seuraa, vaikka onkin sellainen kakara.Sami kokeili peliharrastusta... puhumalla? Joku sanapeli kenties?
Ja Timea tietää tykkäävänsä kokkailusta, koska ruoka on hyvää. Minäkin tykkään ruoanlaitosta. Siis siitä loppuosuudesta. Kun se ruoka on valmista ja sitä saa syödä.

Tiedealalta ei löytynyt teinille töitä, mutta musahommat ovat varmaan ihan hyvä sivutyö koulun oheen. Mikä olisikaan kivempaa kuin työskennellä levykaupassa?

Kylläpä sieltä omalta pihalta löytyy vaikka minkälaisia aarteita! Pitäisiköhän itsekin mennä kuopimaan nurmikkoa...?Harmi, kun Linnea ei voi vielä hankkia töitä, musahommat olisivat sopineet hänellekin hyvin!"Aaargh, äiti, etkö sä nyt tajua että niitä avaruusolentoja EI OLE OLEMASSA! Eikö sulle ole opetettu koulussa mitään silloin kivikaudella??!"
"Mutta kulta, kun netissä luki, että se yksi sim kaapattiin avaruusalukseen, niin täytyyhän sen olla totta!"
Pitää varmaan yrittää päästä reissuun jossain vaiheessa, kun on kaikki kartat kasassa. Ja tuo aarre helpottaa huomattavasti perheen rahatilannetta. Ehkä Taija pääsee perustamaan sen galleriansa.Ensin pitää tosin saada sinne myyntikelpoisia tuotteita.Nyt ei ole sentään takatukkainen villapaitaheebo, joka hiippailee sisään. Onhan tuo minihame hieman hivelevämpi silmille kyllä kieltämättä.
Jaahas, missäs välissä sinä kerkesit Frankiin tutustua? Heti ollaan houkuttelemassa poikaparkaa pahoille teille. 
Tällä kertaa ei jääty kiinni, kjeh kjeh. Ninja level 100.Aww tui tui ♥
No, pistetäänpä Sami sitten avaamaan ravintola-ala, kun ei kerran esiintymisuralle päästä. Julkkiskokin duuni on aika esiintymispainotteista sekin. Tiskaajan ei toki niinkään.


Näin näppäriä ne meidän muksut ovat! Kympin tokarit molemmille samana päivänä.
Jaahas, vai että värkkäilyä. Hitsi, kun näitä harrastusinnostuksia ei pääse päättämään itse. Toisaalta se saattaisi olla aika tylsääkin. Mutta nyt kun mietin, en kyllä muista että minulla olisi koskaan kukaan sim ollut innostunut taiteista ja käsitöistä...
On se hyvä, että olet ravintola-alalla duunissa, Sami. Noin varman kokin käsiin uskallan ruokani antaa. Muistiko kukaan sanoa sinulle, että työ on ihan oikeaa työtä, eikä mikään harjoittelupaikka?


Noh, vastoinkäymisistä huolimatta suunta on ylöspäin.


... jaahas. Timealla puolestaan suunta on jyrkästi alas. Voi voi, tyttöparka.


Noh, uutta matoa koukkuun vain. Tanssiura on varmaan myös ihan kiva.
Hyviin bileisiin kuuluu tietysti juorunurkkaus. Timeaa hävettää isän pölhöilyt.
Tulipa Linneasta nätti! Ja hänellä riittää kunnianhimoa. Toivottavasti elämäntavoite on joku kiva.Tosi kypsää Timea hei.
Timea: "Kjeh räh häh! Halpaan menit!"
Hyvät juhlat, parempi mieli.

*** *** *** *** ***

Yhteenveto:

 • simejä: 17
 • kerroin: 3
  • väestö yhteensä: 51
 • tontteja: 10
  • kotitalouksia: 5
  • yhteisötontteja: 5
 • tulipaloja: 2
 • murtovarkauksia: 5
 • verot: 16 675 $
 • avoimet urat:
  • tanssi 1 paikka (Timea Lehtonen)
  • lainvalvonta: 1 paikka
  • musiikki: avoinna
  • ravintola-ala: 1 paikka (Sami Lehtonen)
  • arkkitehtuuri: 1 paikka

7 kommenttia:

 1. Uusi perhe vaikuttaa kivalta ja arki näyttää sujuvan mallikkaasti Timean potkuja lukuunottamatta. Sisarukset ovat oikein nättejä! :) Toivottavasti perhe saa tarpeeksi rahaa kerättyä, jotta saisit Taijalle sen taidegallerian sitten joskus hommattua. Muistatko mistä on perheen kaikkien kolmen naisen hiukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Linnean silmät ovat kans aivan ihanat, mistäs ne kans on? :)

   Poista
  2. Anteeksi että vastamisessa kesti! Piti ihan etsimällä etsiä että mistä ihmeestä olinkaan nuo hiukset ja silmät ladannut, kun en meinannut millään muistaa. Lopulta tajusin avata pelin ja luntata noiden nimet sieltä :D
   Taijan hiukset ovat Captain Obvious -nimellä liikkuvan tekijän tuotos, nimeltään The Girl I Love. En valitettavasti onnistunut löytämään linkkiä niihin Googlesta :(
   Timean tukka on tätä mallia mustana: https://www.thesimsresource.com/downloads/details/category/sims2-sets-hair/title/skysims-hair-243/id/1270234/
   Linnealla näkyy tuossa olevan kahdenlaista hiuskuontaloa, lapsi- ja teiniversiota. Lapsiversio on tämä: https://lilith-sims.tumblr.com/post/74132985489/the-poll-i-posted-showed-that-24-of-the-people (tuo ylempi)
   ja teiniversio on tämä: https://gardenofshadows.org.uk/gardenofshadows/index.php?topic=29024.0 (ainakin luulen niin, tuo mesh se ainakin on)
   Linnean silmät ovat mitä luultavimmin osa tätä settiä: https://gardenofshadows.org.uk/gardenofshadows/index.php?topic=5104.0 (väri hazel). Tuolta on tietenkin puolet kuvista kadonnut, mutta olen suhteellisen varma että tuo setti se on.

   Suurkiitos kommentista! :)

   Poista
 2. Onpa kaunis uusi perhe! Sutjakkaastihan se elämä lähti heilläkin käyntiin (vaikka potkut tuli). Nuo urakysymykset on kyllä ainakin omasta mielestäni hauskoja kakkosessa. Syntyyköhän Frankin ja Timean välille vielä jotain, kun yhdessä karkailivatkin?

  Löytyisipä itselläkin noin helposti maata kaivamalla kaikenlaista kivaa :D No toivottavasti maan antimet tarjoavat mahdollisuuksia, joiden avulla saataisiin taidegalleria pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hehe, potkut kieltämättä vähän varjostivat muuten niin idyllistä perheonnea :D Urakysymykset ovat kakkosessa ihan parhaita, minusta ne eivät ole ollenkaan yhtä hauskoja enää kolmosessa tai nelosessa! Saa nähdä, syntyykö Frankin ja Timean välille tosiaan jotain, vai jääkö tuo juttu teini-ikään :) Maan antimilla eläminen best. Yllättävät määrät rojua simien pihalta kyllä löytyykin :D

   Poista
 3. Heipsheips! Olen jälleen kerran keskellä valtavaa luku-urakkaa, mutta sain kuin sainkin näin loman kynnyksellä aikaiseksi tulla vilkaisemaan, mitä Suvilaaksoon kuuluu. Ja tännehän kuuluu vaikka mitä, uusi perhekin on saapunut naapurustoon, jee! Lehtoset näyttävät asettuneen hyvin, ja kuvankauniilla sisaruksilla on varmasti molemmilla valoisa tulevaisuus edessään. Sami jatkakoon aarteiden metsästystä, kenties perhe saa jo piakkoin taidegallerian pystyyn! Tulipa hirveä hinku päästä pelaamaan, itsellä on ollut nyt parin kuukauden tauko kun vanha kunnon koneeni päätti ruveta yhteistyökyvyttömäksi, enkä ole juurikaan omia projekteja päässyt edistämään. Varmuuskopiotkin on viime syksyltä (hups), täytyisi sormet ristissä mennä katsomaan, missä maailman vaiheessa peli silloin oikein oli.. No, sillä välin on turvauduttava muiden luomuksiin, onneksi on sentään tarinoita/blogeja luettavana! Kiitoksia tästä, jatkan pian Pohjisten ja Crowejen pariin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva että kerkesit tulla kommentoimaan! On se ärsyttävää kun oikea elämä tulee sims-elämän tielle :D Ehkä perhe tosiaan kohta sa perustettua taidegallerian, kuka tietää! Ainakin aarteiden määrä on aika mukava jo.
   Argh, koneongelmat ovat ärsyttäviä ja ikävän tuttuja :/ toivottavasti saisit kaiken kuntoon, eivätkä varmuuskopiot ole pelillisesti liian kauan aikaa sitten otettuja... Itsekin tahdon aina välillä unohtaa varmuuskopioinnin vaikka luulisi sen jo pikkuhiljaa muistavan, sen verran monta ongelmaa ja läheltä piti -tilannetta on tullut :'D Kiitos kommentista!

   Poista