maanantai 13. huhtikuuta 2020

5.0 Aavalampi: viikko V

Alkusananen: älkää hämmentykö, muutin profiilinimeni. Olen yhä sama vanha mel., mutta nimimerkkiä miwa olen käyttänyt pidempään, plus se on helpompi, kun siinä ei ole hämmentävää pistettä lopussa. 

Sitten asiaan.

Sims kakkonen on koodattu päin peppua. Olen pitkään kyllä tiennyt sen, mutta vasta viime aikoina totuus on todella auennut minulle. Ensinnäkin, mikä kunnon peli käytännössä vaatii ulkopuolisia modauksia ollakseen korruptoitumatta tai rikkomatta itse itseään? Toiseksi, miten voi olla mahdollista että peliä ei voi pelata parhailla mahdollisilla grafiikka-asetuksilla ilman ongelmia?

Pelini kärsii tällä hetkellä ns. "pink flasheista", eli siitä, että tekstuurimuisti täyttyy liian nopeasti eikä pysty käsittelemään kaikkia tekstuureja. Onnekseni ja helpotuksekseni tällä ei ole mitään tekemistä korruptuneisuuden kanssa, mutta ongelma tekee pelistä silti pelikelvottoman. Yritän paraikaa korjata tilannetta, ja jos asia on minun vallassani, en jätä keskeneräisiä haasteitani, en Suvilaaksoa enkä Pohjiksia, kesken. (Tai no, Suvilaakson osalta täytyy katsoa kuinka pitkään tätä on mielekästä julkaista blogissa, mutta tarkoitus on julkaista mahdollisimman pitkään.)

Alan kuitenkin pikkuhiljaa turhautua kakkoseen, ja olenkin viime aikoina innostunut pelaamaan nelosta enemmän ja enemmän. (Kyllä, tajuan edes hävetä. *piiloutuu peiton alle nolostuneena*) Olen aloittanut sellaisen haasteen kuin Build Newcrest Challenge, joka vaikuttaa kiinnostavalta ja kiehtovalta haasteelta, vähän niin kuin Legacy Challenge mutta tietyllä tavalla monipuolisempi. Mikäli ketään kiinnostaa, voin aloittaa sille oman blogin, josta pääsee kurkkaamaan Crowen perheen elämään! Saisittepa ainakin jotain tekemistä sillä välin, kuin painin tämän mokoman kakkosen ja sen ongelmien kanssa. Kertokaa, mitä mieltä olette!

No, onneksi Suvilaaksoa on kuvattu jokunen osa varastoon; viidennen kierroksen voin vakuudella ja varmuudella julkaista. Se starttaa tästä.

Uusi kierros, uudet kujeet! Palaamme taas pitkästä aikaa katsomaan, mitä Aavalammille kuuluu.

*** *** *** *** ***
Aavalammilla kehitetään ahkerasti taitoja tai ollaan muuten vain hyödyksi. Kerrankin koko perhe koolla saman pöydän ääressä! Tämän kokoisissa talouksissa tämä on erittäin harvinaista. 
Jei! Toinen hyönteisfriikki!

Tanssistudiollakin kaikki sujuu mallikkaasti.Tai no, tiettyjä uhrauksia on tehtävä. Uni nyt on muutenkin yliarvostettua...Voi poloa. Eikö Matilda oikein sytytä vai mistä kiikastaa?Tai ehkä syy oli pukeutumisessa. Kylläpä on kuuma yöasu!
Ei muuten ole kauhean modernin näköinen tanssistudio. Pitäisiköhän asialle tehdä jotain. En voi kyllä rakennustaidoilla hirveästi kehuskella...Pikku-Isabel täyttää vuosia! Kylläpä aika kuluu nopeaan.
Hänestähän tuli oikein nätti tyllerö! Laitoin vielä luonteen ja horoskoopin sivuun muistutukseksi. Ujo ja kiltti kympin tyttö tiedossa. Oikea Ingalsin Laura.Vanhemmat ovat yhä yhtä kiintyneitä toisiinsa kuin nuoruusvuosinaan.
Tanssistudio onnistui pokaamaan Kaikista Parhaan palkinnon! (Tässä vaiheessa tajusin, millainen fiksaatio minulla on vihreisiin seiniin... ehehehe.)Akun pahaa-aavistamaton kaveri pääsi käsittelyyn Matildan saksien alle.... teitkö sä sille edes mitään? Ei kun... Odotas... Taisi se jotkut pisamat sille lisätä.Isabelkin toi kaverin kotiin koulusta. Frankiehan se siinä!Polulla kohti kympin tyttöyttä.


Ostimme pihaan hedelmäpuun. Valitettavasti en muista, minkä hedelmän puu se on. Villi veikkaus: omena?
Jaahas. Sillä lailla.
Taas uusi pahaa-aavistamaton uhri.Tällä kertaa ei mennyt aivan putkeen...Toisella yrittämällä meni vielä huonommin.
Kerta kiellon päälle!No nyt! 
Asiakas oli mitä ilmeisimmin tyytyväinen.

Mitä minä sanoin. Kympin tyttö.Eerikinkin on aika kasvaa! Nyt jännittää.
Hänestähän tuli oikea keijukainen!Varpu! Sinäkin!
Aww, aika herttainen mummeli! Ainakin näyttää tyytyväiseltä.
Postipoika vakuuttui pyjamasta sen verran, että suostui treffeille.
Pus...... pus...... ja pus.


Kalastajaveljekset.Aijai, nyt ei mennyt postipojalla putkeen. Itse vain hekotan. Vahingonilo paras ilo :DEerik vaikuttaa innokkaalta auttamaan tanssistudiolla. Hän näyttääkin tulevan asiakkaiden kanssa hyvin juttuun. Ehkä hän saa periä tanssistudion?
Sillä välin Varpu ja Auliskin ovat löytäneet kutsumuksensa.

*smirk*Jassoo, yhdet tärskyt eivät riittäneet.Veljekset eivät näytä olevan erityisen kiinnostuneita deittailemaan. Uusi shakkinurkkaus on paljon kiinnostavampi. Voi lutuisia.

Nyt alkoi mennä vähän liian maaniseksi tälle postipatelle.
Aijai, Matilda vain kaunistuu kasvaessaan!Ei ehkä kaikkein ennustettavin ostos, etenkin kun muistaa, että Matildalla on romantiikkatavoite... Mutta kuka tietää, ehkä hänellä on pehmeäkin puolensa? Saa nähdä, mitä lastentarvikebisneksestä tulee.Joo joo, buu huu. Get over it.
Vakavasti puhuen, en muista milloin olen viimeksi kasvattanut simit suoraan teinistä aikuiseksi käyttämättä heitä yliopistolla. Villi veikkaukseni on, en koskaan? Jännä tunne. Mutta kun Suvilaakso ei ole vielä ansainnut yliopistoa, niin ei mahda mitään.
Matilda on valmis aloittamaan elämänsä omillaan! Mitähän siitä tulee?
Siirrymme seuraamaan Matildan kuulumisia ensi jaksossa. Tykkään siitä, että Aavalampien osat ovat peräkkäin. Se on kivan koherenttia :D Joten Korventaan kuulumisia joutuu odottamaan hieman pidempään.

*** *** *** *** ***

Yhteenveto:


 • simejä: 11
 • kerroin: 2
  • väestö yhteensä: 22
 • tontteja: 7
  • kotitalouksia: 4
  • yhteisötontteja: 3
 • tulipaloja: 1
 • murtovarkauksia: 4
 • ansaitut:
  • CAS-simit: 2
  • yhteisötontit: 1
 • verot: 12 524 §
 • avoimet urat:
  • tanssi: 1 paikka
  • lainvalvonta: 1 paikka
*** *** *** *** ***

Olkaa hyvät, sana on teidän! Kertokaa mielipiteenne osasta ja huikatkaa, jos teitä kiinnostaa päästä seuraamaan Build Newcrest-haasteeni etenemistä!

4 kommenttia:

 1. Joooo! Erittäin kiinnostunut katsomaan, mitä suoritat kyseisessä haasteessa! En ole edes kuullut siitä, joten siltäkin pohjalta kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Jos haluat lukaista säännöt, tässä linkki (englanniksi):
   https://buildnewcrestchallenge.wordpress.com/

   Poista
 2. Sama täällä, kiinnostaa kyllä uusi haaste! Ei muuta kun blogia pystyyn. Mutta ei jessus kun Aavalammille on siunaantunut kauniita lapsia. Tuo yliopiston perään itkeminen on sitten rasittavaa, minkäs teette että minä päätän elämästänne :D Jään innolla odottelemaan Matildan kuulumisia. Jospa ne perheen pojatkin joskus aktivoituisivat treffailun suhteen, vaikka myönnetään että onhan se shakkikin kiinnostavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Täytyy sitten varmaan ryhtyä tuumasta toimeen :) Joo, itsekin kyllä voin vain ihmetellä, että miten nuo kaikki muksut ovatkin noin nättejä! Tytöt ja pojat yhtä lailla. Kannatti piirittää Varpua, vaikka se sopikin Aulikselle vain yhden salaman verran :D Haha, luulisi että joitain tyttöjä kiinnostaisi noin lutuiset nörttipojat kuin Aku ja Eerik. Katsotaan mitä tapahtuu :) Kiitos kommentista!

   Poista