lauantai 9. toukokuuta 2020

5.1 Aavalampi II (Matilda): viikko I

Tervetuloa taas Suvilaaksoon! 
Ennen kuin mennään asiaan, pikainen mainostus: aloitin TS4-haasteen nimeltä Build Newcrest Challenge, ja jos kiinnostaa alkaa seurata sitä, blogi sille löytyy täältä. Ajatus on kääntää se myös englanniksi jossain vaiheessa, sillä valitettava totuus on, että suomenkielisille sims-haasteille on vaikea saada lukijoita, etenkin nyt, kun Radolakin ajetaan alas :( Mikäli joku tietää hyvän tavan mainostaa suomenkielisiä sims-haasteita, otan vinkkejä ilomielin vastaan!

Sitten asiaan!

*** *** *** *** ***

Olen ansainnut yhden yleisen yhteisötontin, joten otan tilaisuudesta vaarin ja rakennan tietenkin mahdollisimman monipuolisen ostoskadun! Ja koska haluan saada lyötyä mahdollisimman monta kärpästä yhdellä iskulla, teen sinne myös hienon laiturin, jossa amatööri- ja ammattimuusikot voivat esitellä taitojaan. Täten saan avattua musiikkiuran kaikille simeilleni, sillä lasken tämän tontin musiikilliseksi tontiksi! Jee!Tontista tuli aika hieno, vaikka itse sanonkin. Kunhan kukkaparat vain pysyisivät elossa.Hyvällä ostoskadulla on tietenkin vaate- ja ruokakauppa.Sekä huvituksia ja virvokkeita. Ja tietenkin käymälätilat.Musiikkia kuunnellessa voi haastaa mielensä pelaamalla erän shakkia, tai ihan vain rentoutua ja nauttia kauniista maisemista.

*** *** *** *** ***Kuten viime jaksosta muistamme, Aavalampien vanhin tytär Matilda muutti osan lopussa omilleen. Ennen sitä hän osti itselleen yrityksen: lastentarvikkeita myyvän puodin nimeltä Odottavan äidin taivas.Matildan koti on hyvin askeettinen vielä toistaiseksi. Saisikohan hän tienattua yrityksellään tarpeeksi varoja uudelleensisustukseen?
Myöskään myymälää ei ole koolla pilattu, mutta sinne mahtui silti jopa meikkituoli tulevien äitien hemmottelua varten, sekä henkilökunnan (eli tässä vaiheessa pelkästään Matildan) taukotilat.

Kauppa lähti käyntiin lupaavasti, eikä mennyt pitkään, kun Matilda oli jo ansainnut ensimmäisen simoleoninsa.

Kassanhoitotaitoja pitää tosin hieman treenata vielä, ettei jonoja pääse syntymään.On se vaan niin vaikeaa päästä plussalle näissä simien pyörittämissä yrityksissä...

Rankan työpäivän päätteeksi Matilda oli ansainnut rentouttavan vaahtokylvyn. Mieluiten vielä tuoksuilla; hänen suosikkinsa oli laventeli.
Uutta kotia tultiin tietenkin ihmettelemään naapuruston kaikilta laidoilta. Naapurit vaikuttivat oikein mukavilta ja rennoilta, kaikeksi onneksi.Komeitakin jotkut olivat... Mutta komeisiin simeihin Matildalla ei tietenkään ollut mitään kiinnostusta. *huokaus* Jori-syndrooma iskee jälleen. Vai onko se sittenkin romantiikkatavoitteisten simien syndrooma?

No, sillä välin kun tässä odotellaan ukkoa, jonka neiti kelpuuttaa, on hyvä hioa vaikkapa taitoja.Isi tuli tsekkaamaan, miten tyttärellä sujuu. Kaikesta päätellen Aulis on tyytyväinen näkemäänsä.
Murtovaras kuvittelee olevansa kovinkin huomaamaton ja salakavala.

Jori, en tiennytkään, että olet odottava äiti!
"Aaargh miten noloa... Kerran kun deitti pistää sinut hoitamaan asioitaan niin juuri silloin joudut tietenkin paparazzin kuvaamaksi!"Pikkuhiljaa liikkeenhoitotaidot alkoivat sujua Matildalta. Kyllä putiikista vielä menestyvä saadaan!Välillä käytiin kotona kääntymässä ja lukemassa lempiharrastuksen uusimmat villitykset. Luonto oli lähellä Matildan sydäntä, eikä vähiten söpöjen eläinkuvien takia.Kas, lisää tuttuja kasvoja! Lisa, taasko sinulla on pulla uunissa?

Ehkä ne jonot saadaan pikkuhiljaa lyhyemmiksi.Matilda oli iskenyt silmänsä nahkatakkiheeboon, joka oli ollut yksi hänen ensimmäisiä asiakkaitaan. Ja kun hän kerran oli romantiikkatavoitteinen sim, hän päätti tarttua härkää sarvista ja katsoa, suostuisiko mies treffeille hänen kanssaan. Ja tietenkin Kari sanoi kyllä, kuka nyt muka voisi vastustaa hänen vetovoimaansa?


Treffit alkoivat lupaavasti, mies oli sulaa vahaa hänen käsissään. Matildasta tuntui, että tämä tekisi mitä tahansa, jos hän edes vihjaisi haluavansa jotain tai pitävänsä jostain. Hän ei ollut siitä moksiskaan.
Mutta välillä hän tarvitsi pienen tauon ja pakeni naistenvessaan juoruilemaan naapurinsa kanssa.

Treffit sujuivat joka tapauksessa loistavasti. Matilda ei ollut kuitenkaan valmis lopettamaan iltaa siihen. Kari oli onnensa kukkuloilla, kun hän pyysi tätä tulemaan luokseen "iltapalalle".

Oikein maukas iltapala se olikin, täytyi myöntää.Mutta aikamoiset sivuvaikutukset sillä oli.
Ruokamyrkytyskö se Matildaan iski, vai kenties jotain muuta?

Pian Matilda huomasikin liittyvänsä itse kohderyhmänsä joukkoon. Ainakin hän pystyisi nyt paremmin eläytymään asiakkaidensa tilanteeseen ja täten tarjota parempaa asiakaspalvelua... eikö vain?
Oli tosin turhauttavaa pyörittää arkea yksin, ja pian töissä käyminen kävisi mahdottomaksi. Matilda tarvitsi ylimääräisen käsiparin, joten hän tiesi, kelle soittaa.
Kari oli onnellinen tulevasta vauvasta ja muutti enemmän kuin mielellään Matildan luo.
"Tämä ei sitten tarkoita, että olisimme parisuhteessa tai jotain", Matilda muistutti. "Minä menen ja tulen miten haluan, ja tuon vieraita välillä kylään, ja sinulla on tietysti myös samat oikeudet."
"Juu, tietenkin."

Eräänä kauniina aamuna olikin Matildan synnytyksen aika!
Pienestä Rebekasta tuli nopeasti vanhempiensa silmäterä. Etenkin isi oli häneen aivan lääpällään, ja kun Matilda pyysi tätä jäämään kotiin vauvan kanssa sillä välin kun hän itse menisi pyörittämään kauppaansa, Kari suostui muitta mutkitta.


Kannatti käydä kaupalla! Sievä kriitikko antoi puodille täydet pisteet ja vieläpä Kaikista parhaan palkinnon. Se pääsi tietenkin kunniapaikalle kassan viereen, jotta kaikki asiakkaat näkisivät, kuinka korkeatasoisessa kaupassa he oikein asioivat.
Myyntitykki Matilda, manipuloinnin mestari! Allitteraatiot ovat paras juttu ikinä.

Oli hyvä nähdä, että Kari otti vanhemmuuden vakavasti ja oli valmis panostamaan siihen ja näkemään vaivaa sen eteen.Rebekalla ei tulisi olemaan mitään hätää tässä taloudessa.

*** *** *** *** ***

Yhteenveto:
 • simejä: 13
 • kerroin: 2
  • väestö yhteensä: 26
 • tontteja: 8
  • kotitalouksia: 4
  • yhteisötontteja: 4
 • tulipaloja: 1
 • murtovarkauksia: 4
 • ansaitut:
  • CAS-simit: 3
 • verot:  13 332 $
 • avoimet urat:
  • tanssi: 1 paikka
  • lainvalvonta: 1 paikka
  • musiikki: avoinna

7 kommenttia:

 1. Simsissä on kyllä oikeasti todella vaikea saada yritys plussalle, varsinkin jos se on kotitontilla (ainakin minulla yrityksen tulokseen lasketaan tällöin kaikki ostot, myös liikkeeseen liittymättömät).
  Löytyihän se Matildallekin komea mies, harmi vaan että aika sitoutumiskammoisen oloinen :D Mutta eiköhän lapsista ainakin tule söpöjä.
  Ja tuohon mainostamisongelmaan, itse olen mainostanut simstassa ja sieltä onkin ollut jonkin verran liikennettä bloggerin mukaan. Vähän hiljaiselta keskusteluaslustalta vaikuttaa kuitenkin. En ole itse pahemmin seikkaillut, mutta jodelissa on ainakin joissakin kaupungeissa aktiivisia simskanavia, joten ehkä siellä kannattaa kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tästä syystä en ole pitkiin aikoihin pyörittänyt yritystä kotitontilla! Ja silloin kun pyöritin, rakensin myymälän valmiiksi, ennen kuin perustin koko yritystä. Ehkä voisi taas joskus kokeilla.
   Voi olla, ettei Kari jää viimeiseksi mieheksi, jonka kanssa Matilda hankkii lapsia :D Saa nähdä! Ja minäkin seuraan kiinnostuneena, millainen suloisuus Rebekasta kasvaa.
   Kiitos vinkeistä! Täytyy panna korvan taakse. Ärsyttää, miten hankalaa mainostus on, mikäli haluaa äidinkielellään kirjoittaa :/

   Poista
  2. Itseäkin ärsyttää kyllä tuo mainostusongelma, vaikea löytää paikkaa, josta tavottaisi mahdollisesti kiinnostuneet helposti. On sitä itsekin alkanut hiljalleen miettiä englanniksi kääntämistä, saa nähdä jaksaako siihen ryhtyä.

   Poista
 2. Mikäli vanhempia on katsominen, ja miksei olisi, Rebekasta kasvaa oikein suloinen. Ei ihme, että Kari on niin innoissaan isyydestä. Ja onneksi onkin, että Matildalle jää aikaa kaupan pyörittämiseen. Uudesta ostoskadusta tuli kyllä tosi hieno, kateellisena sitä katselin ja mietiskelin omia yhteisötonttejani, joiden julkisivuun en jaksa panostaa koskaan :D

  Pakko kompata tuossa mainostamisasiassa, alan pikkuhiljaa myöntää tappioni ja päivitellä vain omaksi iloksi, kaukana ovat ne päivät kun blogilla oli helpostikin parikymmentä lukijaa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, maltan tuskin odottaa että Rebe kasvaa täyteen kukoistukseensa! Karin ja Matildan parisuhde toimii vallan mainiosti, kumpikin saa keskittyä siihen, mihin itse haluaa :D Haha kiitos, en tiedä osaisinko enää rakentaa tuollaista, siitä on vierähtänyt hetki kun tuon rakensin :'D

   Sanopa muuta :/ olen iloinen, että yhä kaikkien näiden vuosien ja vaikeuksien jälkeen minulla yhä on muutamat vakiolukijani, mutta välillä sitä haluaisi heittäytyä hieman kunnianhimoisemmaksi. Ei mahda mitään. Omaksi ilokseenhan näitä joka tapauksessa tekee :)

   Poista
 3. Lukaisin molemmat osat putkeen 5. kierroksesta.

  Ihania osia! Oon niin kaivannut Suvilaakson toimintaa ja tarkkailua. Ymmärrän vihreiden seinien (ja asioiden) fiksaation. Sekä simssissä että IRL oon viherihminen. Verhot, kasvit, esineet, jutskut.. Kaikki vihreää XD

  Ymmärrän turhautumisen Sims 2, itsekin olen monesti miettinyt monesti Sims 4 siirtymistä, mutta kun on niin paljon tunnesiteitä ja osaamista Sims 2 parissa, niin sitä tuntee olevansa täysi torvi nelosen kanssa. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokunen Suvilaakso-osa minulla olisi valmiiksi kuvattuna varastossa, pitäisi vain saada aikaiseksi julkaista ne :D Jos nyt vaikka tarttuisin härkää sarvista niin pääsisitte seuraamaan, mitä seuraaaksi tapahtuu!

   Vihreät seinät best! Niistä tulee ihanan raikas fiilis sisustukseen <3 Muutenkin simien koteja tykkään sisustaa värikkäästi.

   Saatan nyt ainakin menossa olevat Sims 2 -haasteet loppuun, sen jälkeen pitää katsoa, aloitanko sillä enää uusia vai siirrynkö kokonaan neloseen. Kakkonen on kyllä ihana ja täynnä nostalgiaa ja muistoja, mutta teknisten ongelmien kanssa tappelu käy hermoille. Mutta joo, nelosessa on paljon opeteltavaa, olen onnistunut mokailemaan siellä aika huolella :'D Ihan kuin olisi ala-asteikäinen taas.

   Kiitokset kommentista <3

   Poista