lauantai 19. syyskuuta 2020

5.2 Korventaka: viikko IV

Tässä osassa vilahtaa pikselipyllyjä ja -tissejä, olkaa valppaina mikäli haluatte niiden näkemisen välttää!

Hei taas, tervetuloa Suvilaakson uuden osan pariin! Ilmainen Photoshopini meni umpeen (eli koulun lisenssi päättyi) joten hieman jännitti, että millä saan kuvat muokattua, mutta onneksi olen jostain tarjouksesta ostanut Corelin PaintShop Pron, joka toimii vallan mainiosti tähän tarkoitukseen. Se on kuitenkin hieman erilainen kuin Photoshop, joten kuvissa saattaa esiintyä laadullista vaihtelua. 

Tässä siis Korventaan osa, olkaa hyvät!

*** *** *** *** ***
Kiimainen lehdenjakajapoju yrittää liikua mahdollisimman huomaamattomasti voidakseen tiirailla vähäpukeista Lisaa mahdollisimman kauan. Kyllähän minä sen ymmärrän, onhan se Lisa ikäisekseen oikein timmissä kunnossa, mutta jotain rajaa nyt! Pitääkö työnantajallesi ilmoittaa seksuaalisesta häirinnästä?Isän ja pojan herttainen kylpyhetki. Anssi rakastaa Frankia myös kuin omaa lastaan, mutta Mathiaksella on erityinen paikka hänen sydämessään. On se biologinen lapsi silti eri asia, ainakin hänen mielestään.
Nyt kun Suvilaaksossa on viimeinkin vaatekauppa, marssitan Anssin päivittämään vaatepartensa. Ei enää vaimaria ja hirveitä lökähousuja, kiitos! Jorikin arvostaa.

Ja Haroldkin on hyödyksi taloudelle. Hyvä rakki.
Lisan ilme tässä on aika hieno. "Kai se Jori on välillä pakko kutsua tänne tervehtimään Frankia, vaikka ei kyllä millään huvittaisi..."Vastaanotto on kuitenkin lämmin. Lisa se ei vaan osaa pitää näppejään irti Jorista, vai mitä Lisa??Frankista on kuitenkin kiva nähdä isäänsäkin välillä. Hänellä on tälle paljon kerrottavaa.
"Ja opettaja sanoi, että jos jatkan tähän malliin, saan pian kympin todistuksen! Ja sitten saatan päästä koulun bändiin, ja sitten ja sitten ja sitten..."
Jorilla riittää kärsivällisyyttä kuunnella pojan pulputusta. Hyvä Jori.Mathiaksen huone sai uudistetun sisustuksen. Arvaatte varmaan, mitä on tiedossa?
Aivan oikein - synttärit! Mathias on aika söpö poju.Ja Lisalla ja Anssilla on jotain aivan muuta mielessä. Lisää lapsiako? Ei kai nyt sentään? Ette te kuule ihan nuoria enää ole.

Ravintolallakin pyyhkii hyvin. Lisa ja Anssi käyvät siellä lähes päivittäin pitämässä paikat pyörimässä. Heillä on hyväksi havaittu työnjako, ja kumpikin on tyytyväinen.
Jori innostuu kun kuulee saavansa Lisan piirakkaa ;)
Kaksimieliset vitsit bestJa hei, mitä tämä on? Meillehän tulee voittoa!
Tulihan se kympin todistus sieltä! Hyvä Frankie!
Mathias on jo hyvissä ajoin iskemässä itselleen Isabel Aavalampea. Eivät kyllä olisi mikään hullumpi pariskunta, ettei sillä. Ehkä he päätyvät isoina yhteen, saa nähdä.Ja Haroldin kuulumisia ei kuulla muuten kuin töiden kautta. Sentään uurastaa leipänsä eteen. Hyvä poika.
Ilta kuluu itsensä kehittämiseen itse kullakin. Anssi pitää huolen Mathiaksen koulunkäynnistä, Frank kympin oppilaana pääsee vähän helpommalla ja saa vapauden kehittää itsenäisesti luovuustaitoaan. Jospa hän pääsisi tosiaankin sinne koulun bändiin joku päivä.Miksei peli voi uudelleengeneroiduille harrastustyypeille pistää niitä harrastusvaatteita päälle? Ärsyttää, kun ne kuljeksivat ympäriinsä jossain villapuseroissa ja heviletissä ja säikyttelevät ihmisiä.
Jaaha, Lisa otti turpiinsa rosmolta. Mitä murtovaras oikein tekee vapaalla jalalla? Sietää kysyä. Minulla ei kyllä ole ollenkaan luottoa SimCityn poliisivoimiin.


Lisa tekee kaiken työn, ja Antero kerää fyrkat. Reilu peli. Mutta onhan se Antero nyt hirveän suloinen, saakoon tämän kerran anteeksi.
Mitä se Mathias nyt on tehnyt päästäkseen koulun bändiin? Frank-parka, kun pikkuveli vie kunnian nenän edestä. Noh, Harold lohduttaa. Viu."En ole sinulle vihainen, hihi, mutta jospa et ensi kerralla ryöväisi kaikkia tippejä itsellesi, hihi, vaan jakaisit ne kaikkien kanssa kuten kuuluu? Ei ei, et ole pulassa, mutt aihan näin pikkuhuomiona vain, hihi..."
Jee, lisää palkintoja! Ja mitä muutakaan sitä nyt valitsisi kuin lisää rahaa, eikö vain?"Oih, minulleko? Kiitoksia nyt kovasti... Toivottavasti Antero ei ole lähettyvillä, niin voin laittaa tämän kokonaan omaan taskuuni!"Antero päätti sitten käyttää taukonsa hyppäämällä narua keskellä ravintolasalia. Olisi nyt mennyt edes ulos asti. Hän ei nyt anna kauhean hyvää kuvaa yrityksestä asiakkaille.Ja lisää tippejä virtaa! Taaskaan Antero ei ole näköetäisyydellä, joten Lisa saattoi sujauttaa setelin omaan taskuunsa. Olisihan se nyt ollut aika noloa ja tekopyhää jäädä kiinni samasta asiasta mistä läksyttää työntekijäänsä!
"Ei, ei, meillä on täällä täyttä. Ei, nuo eivät ole vapaita pöytiä, ne ovat... öh... koristepöytiä. Juu. Eivät kestä ruokailukäyttöä ollenkaan, ehei."Ravintolalla meni niin hyvin, että Lisa päätti alkaa pyörittää rinnalla toista yritystä. Siitä tulisi huonekalu- ja sisustusliike, ja hän suunnitteli jo, kumpi hänen pojistaan perisi kumman yrityksen aikanaan.Hyvä piski, niin sitä pitää! Jatka vain hyödyksi olemista, niin saat pitää paikkasi perheessä.Ja jostain syystä siitä kympin todistuksesta ollaan päivä toisensa jälkeen innoissaan, vaikka se ei ole enää mikään uusi uutinen. Rauhoitu jo, Frank, me uskotaan että olet hyvä koulussa!Ilmeisesti Frank haluaa myös kokeilla, olisiko Isabelista hänen tulevaksi puolisokseen. Tyttöä ei näytä haittaavan koekaniinina olo.Sitten onkin Frankin aika astua teini-ikään! Hui miten jännää!Komea poju! Vaatetuksesta saa pienet nörttivibat, mutta eipä se haittaa, nörtit on kivoja. Huonettakin uudistettiin hienoisesti, mutta eipä siellä mitään kovin radikaalia tehty.
Kyllä se Haroldkin tekee muutakin kuin töitä, tässä kuvatodiste. Anssi ainakin tykkää siitä.Ja ulos hankittu kallis koristehärveli sitten otti ja syttyi palamaan. Sen siitä saa kun hankkii tarpeetonta rihkamaa täyttämään pihaa! Onko nyt hyvä, Lisa, onko?Aika totta tosiaan rientää, Haroldkin vanheni viimein! Eipä sillä että siitä mitenkään merkittävästi eri näköinen olisi tullut tai mitään. Silti.

... jaaha. Olisiko se sittenkin eläköitymisen paikka, ennen kuin Harold onnistuu tämän pahemmin mokailemaan.Ensimmäinen päivä uudessa kalusteliikkeessä. Lisa päätti ottaa Frankin mukaan oppimaan kaupanpyörittämisen perusasioita. Poika kuitenkin tulevaisuudessa omistaisi toisen Lisan yrityksistä, joten olihan se hyvä, että hän tiesi, mitä kuului tehdä."Katso, näin sinä myyt tuotteita asiakkaille", Lisa sanoi ja päätti demonstroida myyntitilannetta Frankille. Pahaksi onneksi kohteeksi valikoitui nainen, jolla oli kamalan huono päivä, joten kun Lisa yritti vedota tunteellisella myyntipuheellaan tähän ja saada tämän ostamaan yhden koristekasveista, tämä vain tuhahti ja käski karkeasti Lisaa jättämään hänet rauhaan. Frank naureskeli kassan takaa äitinsä epätoivoista myyntiyritystä.Lisa kokeili onneaan vielä kerran. Jospa sohvan myyminen tuolle naiselle olisi helpompaa? Mutta eihän siitäkään mitään tullut, lopulta nainen poistui liikkeestä ovet paukkuen ja itsekseen jupisten.
Jossain vaiheessa he silti onnistuivat tienaamaan ensisimoleoninsa. Se pääsi näkyvälle paikalle kassan viereen.Asiakasuskollisuus päivän päätteeksi ei näyttänyt kovin hyvältä. Ainoastaan Jorilla oli uskollisuutta, sillä pitihän hänen nyt poikaansa tukea.Korventaan tontilla parveilee Aavalampia vaikka kuinka. Mikähän viehtymys tällä perheellä on Aavalampiin? Varmaan se että naapurustossa vallitsee Aavalampien ylivalta lolOli sen Haroldinkin jo korkea aika päästä eläkkeelle. Nyt se saa pyöriä nurkissa toimettomana ja ansaita rahaa ihan vain olemassaolollaan."Älä kuuntele tuota ilkimystä Harold, minä tykkään sinusta!"
Mathias, olet aivan liian kiltti.
Frank pääsi myös ravintolalle töihin hiomaan myyjäntaitojaan. Hänellä näytti sujuvan paremmin kuin Lisalla, ja hän olikin tyytyväinen päästessään näyttämään äidilleen, miten homma hoidettiin kunnolla.Taas tällainen villapaitainen takatukkaheebo tulee häiriköimään kunnon kansalaisia keskellä yötä. Brrh.Herttainen pikku Mathias on kiinnostunut luonnon tutkimisesta. Hän on jo ehtinyt kerätä vallan vaikuttavan ötökkäkokoelman, jota hän ei malta odottaa pääsevänsä tutkiskelemaan lähemmin.Jassoo, näitä taas. Onneksi hälytin tekee tehtävänsä, ennen kuin mitään pahaa ehtii tapahtua.Nyt katsotaan, onnistuuko tämä poliisi palauttamaan uskoni SimCityn poliisivoimiin.
No eipä tietenkään onnistunut. No ei, sinua ei varmasti ylennetä! Menehän nyt siitä.
Lisa edelliskerrasta viisastuneena päätti antaa Frankin hoitaa myymisen myös huonekaluliikkeessä. Lisa tietenkin selitti sitä vain sillä, että Frank tarvitsi enemmän käytännön harjoitusta kuin hän. Syy ei ollut se, että hän oli onnistunut karkottamaan asiakkaita viimeksi liian innokkaalla myymisellään. Ehei. Miksi te nyt sellaista kuvittelette?Luontointoilija Mathias pääsi välillä auttamaan äitiä puutarhanhoidossa. Lisa oli siitä tietenkin hyvin mielissään. Apukädet olivat aina tervetulleita sellaiseen hommaan.Syntymäpäivikseen Lisa järjesti pienet juhlat, vain perhe ja läheisimmät ystävät olivat paikalla. Häntä hieman hermostutti täyttää vuosia ja kasvaa vanhukseksi. Mitä jos Anssi ei enää pitäisi häntä viehättävänä? Miltä hän oikein näyttäisi harmaantuneena? Mitä kaikkia vaivoja vanhuuden mukana tulisi?
Suureksi helpotuksekseen hän huomasi ikääntyneensä varsin tyylikkäästi. Eikä mielialakaan ollut hullumpi. Olisi toki ollut ihan mukava olla vielä hetki aikuinen. Mutta hän toivotti vanhuudenkin tervetulleeksi.Sitten potkiskellaan pikkuisen footbagia. Se on helppo tapa pitää juhlavieraat viihdytettyinä Se on mukava tapa viettää aikaa ystävien kesken.Onnistuneisiin syntymäpäiviin on hyvä päättää tämä osa.

*** *** *** *** ***

Yhteenveto:
 • simejä: 13
 • kerroin: 3
  • väestö yhteensä: 39
 • tontteja: 9
  • kotitalouksia: 4
  • yhteisötontteja: 5
 • tulipaloja: 1
 • murtovarkauksia: 5
 • ansaitut:
  • CAS-simit: 4
 • verot: 14 727 $
 • avoimet urat:
  • tanssi: 1 paikka
  • lainvalvonta: 1 paikka
  • musiikki: avoinna
  • ravintola-ala: 1 paikka

2 kommenttia:

 1. Tätä lukiessa alkaa kyllä itselläkin tehdä mieli pelata tätä haastetta :D (+ pelata jotain muutakin kuin keskiaikaa...) Perheellä menee kyllä hyvin, lapsista varsinkin kasvoi todella komeita. Pikkuveli tosin vei isoveljen unelmat mennessään.
  Lemmikit on kyllä hyviä rahanhankkimiseen alkusijoituksen jälkeen, nekin tienaavat yllättävän hyvin. Harold pääsi kuitenkin sitten lopulta eläkkeelle.
  Pitääpä tulevaisuudessa varoa kiimaisia lehdenjakajia :D Viihdyttävästi kyllä kirjoitat, hyvin pysyy mielenkiinto seurata myös tälläistä tarinaa, jossa pääosaa näyttelee se haaste eikä tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä oikein kiva haaste, suosittelen! :D Ja kyllä tästäkin varmasti saa tarinaa aikaiseksi, mikäli niin haluaa. Itse en halunnut, LC:ssä on hommaa ihan riittämiin :'D
   Iso kiitos kommentista!

   Poista